היום אנחנו הולכים לשאול את אחד המומחים הגדולים בישראל בתחום משאבי אנוש על איך בעצם כותבים קרורות חיים בצורה נכונה ומה צריך לחשוב עליו, כדי להגיע לקורות חיים מעולים. מרבית הקרדיט על הכנת הכתבה הולך לאתר יד שתיים דרושים, שהמומחים שלו זמינים לייעץ לכל המעוניינים.
מה הבסיס של הקורות חיים?
ישראל חובל שהוא אחד הותיקים ביותר בתחום משאבי אנוש, יכול להיות שאולי אחד המבינים הראשונים בתחום הזה בישראל, מסביר שהבסיס של קורות החיים זה באמת להבין רגשית מה צריך להיות בקורות החיים שלך.
ישראל חובל מסביר שהבעיה העיקרית היא שאנשים שולחים עותק אחד של קורות חיים לכל המשרות הזמינות באינטרנט, במקום להתרכז בתהליך כתיבת קורות חיים המתאימים לכל משרה בנפרד. למשל אדם נכנס לאתר הדרושים של יד שתיים ומתחיל לשלוח קורות חיים בסיטונאות לכל אחד המעסיקים שמציע עבודה כל שהיא. נכון שהתקופה היום במשק היא מעט קשה, אבל האמת היא שזה עדיין לא הופך את זה לבסדר שאנשים שולחים קורות חיים לכל משרה ללא קשר לרלוונטיות.
אז לאן שולחים קורות חיים?
ישראל חובל מציע לשלוח קורות חיים רק למשרות שהן רלוונטיות עבור המשרה שאתם מחפשים וגם לבדוק היטב מה אומרים קורות החיים שלכם ביחס לקריטריונים המבוקשים במשרה עצמה.
למשל אם אתה מהנדס מכונות שמתמחה בתחום מסוים של הנישה שלך, אתה לא מוזמן לשלוח קורות חיים למשרה שבה מחפשים מהנדס תעשייה וניהול עם ניסיון בניהול צוות עובדים. אתם כמובן יכולים לשלוח את קורות החיים שלכם, אבל זה לא יניב שום דבר בפועל.
בהנחה שאתם רוצים למצוא עבודה שנדרשים בשבילה כישורים שהם קצת יותר מאלו שיש לכם כרגע בקורות חיים, אבל אתם בטוחים שאתם יכולים לעמוד בדרישות האלו, אנחנו מציעים בדרך כלל להגיע למצב שבו אתם רושמים בקורות החיים שלכם דברים שיכולים להעיד על הימצאות הכישורים האלו אצלכם. לדוגמה אם אתם רוצים להציע את עצמכם למשרה אשר דורשת כישורים ניהוליים וניסיון ניהולי, אך אתם חברי ניסיון כזה בפועל, אנחנו מציעים לציין ניסיון פיקודי מהצבא או ממסגרות התנדבותיות כל שהן, דבר שאולי יכול להעיד על זה שאתם בעלי הכישורים האלו באמת.
אנחנו ממליצים מאוד לא לשלוח יותר מעשרים קורות חיים ביום, מתוך מטרה לקלוע לאותם קורות חיים שאתם צריכים לשלוח באמת. כלומר, תבחרו בכל יום רשימה של 15-20 משרות ותשלחו אליהם את קורות החיים לאחר שבחרתם היטב את ההתאמה שלכם למשרות אלו.