חדר בריחה הוא למעשה משחק חברתי לכל דבר. הוא מצריך שיתוף פעולה בין אנשים, מציאת פתרונות לחידות שונות ולהצליח להגיע בסיום השעה המוקצבת לסוף המסלול ולפתוח את הדלת אל החופש. אז כן, חדר בריחה בהחלט מחולק לרמות קושי שונות ויש צורך לשים לב לכך כאשר מעוניינים לשחק בו ורוצים לבצע הזמנה לזמן מסוים.
אז מי קובע מהי דרגת הקושי של חדר הבריחה? איך עושים זאת? ומדוע מתייחסים דווקא לפרמטרים אלו? לפניכם שלושה פרמטרים עיקריים אשר על פי הם קובעים את רמת הקושי של חדר בריחה:
מה גילו של קהל היעד?
תוכנה של העלילה בחדר הבריחה מבוסס על רמה מסוימת שתואמת גיל, מכיוון שהיא אמורה להתאים לאלה שמשתתפים בחדר הבריחה הזה. ומכיוון שכל שכבת גיל נהנית מדברים אחרים, יש לשים לב לכך גם בעת בניית חדר הבריחה. חדר בריחה שמיועד לילדים אמור להכיל חידות ותעלומות שקרובים לעולם שלהם ומנגד, חדר בריחה למבוגרים, צריך לכלול דברים מסובכים יותר אשר מתאימים לרמת המשתתפים ומעניינים אותם. דרך כאן תוכלו לאתר חדרי בריחה פנויים שיתאימו לכם.
עלילה מפחידה או קצת פחות
אופי העלילה משתנה אף הוא בהתאם לסוג המשתתפים. כאשר החדר מתוכנן עבור משתתפים בוגרים, הרי שניתן לשלב במהלך השעה גם אמצעים מבהילים או מפחידים אשר לא מתאימים להופיע בחדר בריחה שמתאים לילדים צעירים. כמו כן, בחדרי בריחה יש צורך לבצע לפעמים גם פעילויות פיזיות שאותם יש צורך להתאים לגילם של המשתתפים. וזאת מכיוון, שילדים עלולים לפחד מדברים מסויימים שמבוגרים יקחו אותם כאטרקציה וכן להתקשות בפעילות פיזית שנלווית לתעלומות שצצות במהלך השעה.
רמת החידות והרמזים בחדר
רמת הקושי של חדר בריחה נמדד גם על פי רמת החידות שקיימות בו וכן לפי סוג הרמזים שמופיעים במהלך זמן המשחק. ישנם רמות משתנות של חידות, אשר אינן בהכרח מתאימות לכל גיל כמו למשל חידות לשוניות, הבנה של קודים לשוניים וניבים וכן הלאה. וזהו בהחלט פרמטר חשוב שנלקח בחשבון כאשר קובעים מהי רמת הקושי של חדר בריחה מאתגר או פשוט יותר.