סביר להניח שזה לא יפתיע אתכם, אך בישראל אחוזי המבלים בחו"ל הם גבוהים למדיי ומעידים על הצורך של הישראלים בהתרעננות מהקלחת שבארץ. ישנם המגדילים לעשות ומחליטים לבצע רילוקיישן – הגירה זמנית לחוץ לארץ לצורך לימודים או עבודה. לפתע, כל התפאורה משתנה ואתם טועמים מהחיים בתרבות הזרה.
הרילוקיישן מעמיד בפנינו מגוון אתגרים ומשימות, כשאחת החשובות שבהן היא לכסות פוליסת ביטוח רילוקיישן.
מדוע יש צורך בביטוח?
ברילוקיישן הסטטוס שלכם הוא במעמד ביניים משונה – אתם לא אזרחי המדינה, אך גם לא מטיילים. יחד עם זאת, אתם מתגוררים במדינה זרה וזקוקים לביטוח רפואי מיוחד, שיותאם לשהייתכם בארץ הזרה כישראלים.
חשוב לשים את ההבדל בין ביטוח נסיעות לחו"ל לבין ביטוח רילוקיישן. פוליסת הביטוח הראשונה היא זו המכסה תיירים למשך כל זמן שהיית הנופש בחוץ לארץ בעיקר מפני פציעות ופגיעות. ברם, פוליסת הרילוקיישן היא מקיפה ונרחבת ומספקת טיפול הולם גם לסיטואציות יומיות.
מה כולל הביטוח הרפואי?
ביטוח רפואי מוצלח יתאים למבוטחיו – למצבם ולגילם. ברילוקיישן משפחתי, יש לדאוג לפוליסה המותאמת בקפידה לילדים. למשל, כוללת טיפולי שיניים. הביטוח הרפואי צריך להיות מקיף ונרחב ולכסות שירותי רפואה משפחתית, בדיקות, אשפוזים וניתוחים, טיפולי היריון ולידה וכן הלאה. רצוי לוודא שהביטוח לרילוקיישן יכסה גם טיסות חזרה לארץ לצורכי טיפול רפואי בארץ, חלילה.
המעבר לחו"ל והשהייה הממושכת הרחק מכל המוכר עשויה להוביל להשלכות שונות, וביניהן הזדקקות לטיפולי נפש וטיפולים פסיכיאטריים. לכן, מומלץ לרכוש ביטוח המכסה גם טיפולים מסוג זה. חברות הביטוח מציעות בדרך כלל "קו חם" המאפשר להיוועץ טלפונית על ידי מומחים מסביב לשעון ובכך לקבל את כל המידע הנחוץ, שכמובן עשוי להועיל במקרים של בלבול או קושי.
ומה עם ביטוח לאומי?
במקרה שבו אתם בסטטוס רילוקיישן ולא החלטתם להגר באופן תמידי, ישנה חשיבות רבה להסדרת תשלומי ביטוח לאומי בישראל. כך אתם משמרים את רצף זכויותיכם. במקרה שבו הפסקתם לשלם את דמי הביטוח הלאומי, לא תהיו זכאים לטיפול רפואי ציבורי בארץ לאחר ששהיתם שנתיים בחוץ לארץ. לאחר שהייה מעל ל-5 שנים, לא תוכלו לצרוך כלל שירותים רפואיים בארץ. לכן, הקפידו לבחון לעומק את כל הסוגיות בנושא טרם המעבר כדי שהמעבר לחוץ לארץ והחזרה ארצה יהיו חלקות ככל האפשר.