כשמדברים על לשון הרע והוצאות דיבה ברשת, החוקים מתחילים להיות כהים יותר מאשר בנושאים אחרים. הוכחה אחת לכך היא, שבאופן גורף, הוצאת דיבה ולשון הרע אינן נכללות במדרג הפלילי ולכן היד על המקלדת קלה יותר.
לשון הרע – הוצאת דיבה
הרשת ובעיקר המדיה החברתית, הביאה עימה מגוון רחב של אפשרויות שונות למבקרים בה. מפרסום תמונות משפחתיות ועד חיפוש אחר שמלות כלה ועבודה בתחום הCNC. יחד עם זאת, קיים ברשת שיח שונה ממה שאנו רואים בפיד שלנו בפייסבוק.
כמויות לשון הרע והוצאות הדיבה שנכתבים במהלך 24 שעות הוא עצום וכנראה שיהיה בלתי אפשרי לעקוב אחר הנושא, ואם אתם נקלעתם לסיטואציה שהוכפשתם או הוציאו עליכם לשון הרע, ולפי מה שאומר עורך דין הוצאת דיבה אדי בליטשטיין כדאי שתדעו שתמיד יש מה לעשות בנידון.
כיצד לזכות בתביעת לשון הרע?
בעיית ההשמצה המקוונת:
האינטרנט והמדיה החברתית, הם בהחלט דבר נהדר עבור האנשים והחברה בכלל, אך הם גם מהווים מקום גידול יעיל באופן ייחודי להצהרות בעלות עלילות שווא ולשון הרע והוצאות דיבה.
אנשים רבים למדו (למורת רוחם) שהאינטרנט מאפשר לדבר ולומר דעתם בקלות רבה מדי. האינטרנט מלא באתרי אינטרנט מעניינים שבהם מישהו יכול להשאיר בכוונה או בטעות תגובה או פרסום רשמי שיש בו השמצה.
- מקומות מקוונים ללשון הרע והוצאת דיבה
- מכתבים (שקריים) לעורך מקומונים
- הערות פומביות על אתרי מדיה (כלומר, עיתון או מגזין)
- בלוגים והערות לפוסטים בבלוג
- מדיה חברתית כמו פייסבוק, לינקין וטוויטר
- חדרי צ'אט ופורטלים
סוגי לשון הרע שניתן לתבוע בבית משפט
על פי עורך דין לשון הרע אדי בליטשטיין ישנם שני סוגים עיקריים של השמצה: לשון הרע או לשון הרע בכתב והכפשות, או השמצה מילולית. כאשר הצהרה בעלת יכולת השמצה נאמרת באופן מקוון או באמצעות מדיה חברתית – כמו באמצעות פייסבוק או לינקדאין – הכרוכה בהשמצה של ממש – נחשבת היא ללשון הרע והוצאת דיבה.