סרטוני הדרכה יכולים להיות כלי עזר מעולה, לכל מיני מטרות. אלה סרטונים שיכולים להציג מידע למשתמש שקונה מוצר, הצגת דרך תפעול של תוכנות, הדרכה עבור עובדים במקומות עבודה, הפצת מידע לקהל הרחב בנושאים שונים ועוד. אך אין זה מובל מאליו, להפיק סרטוני הדרכה טובים ויעילים באמת. הכללים הבאים מהווים אבני דרך להפקה יעילה וטובה יותר.
הגדרת תקציב וקהל היעד
הדבר החשוב ביותר מתרחש עוד לפני ההפקה עצמה. יש להגדיר בצורה מפורשת מיהו קהל היעד שאליו מופנים הסרטונים. הבמאי והתסריטאי חייבים להבין האם מדובר על סרטוני הדרכה לקהל מקצועי, האם הקהל מגיע עם ידע קודם או ללא ידע שכזה. בד בבד, יש להגדיר מהו התקציב שעומד לצורך ההפקה. בשלב זה מומלץ להגדיר מראש האם מכינים סרטון אחד או שידובר בעצם בסדרה של סרטונים.
כתיבת תסריט בשילוב יועץ מקצועי
תסריט הוא לב ליבו של כל סרטון הדרכה יעיל. כשהתסריט הוא טוב, הסרטון יהיה יעיל, במיוחד כאשר הבמאי יהיה בעל ניסיון בתחום של סרטוני ההדרכה. בהנחה שהתסריטאי הוא איש מקצוע בתחום התסריטאות אך לא בהכרח בנושא המקצועי של הסרטון, כדאי להצמיד אליו יועץ מקצועי. אפשרות אחרת – יועץ מקצועי יקבל את הטיוטה הראשונה של התסריט, ויעביר הערות על מנת לשפר את גרסת התסריט הבאה.
לקחת בחשבון את הקשב ולהיעזר בהמחשה
סרטוני הדרכה והפקת סרטוני תדמית צריכים להיות ממוקדים על מנת שיהיו יעילים יותר. אורך סרטוני הדרכה, כאשר הוא נקבע בצורה טובה, מאפשר הטמעה של המסר בצורה אופטימלית. כמו כן, יעילות נוצרת על ידי שימוש נכון בהמחשת רעיונות. המחשה מובילה להבנה, והיא יכולה להיעשות על ידי שימוש באנימציה וצלילים, גרפים, צילום של תהליכים, שימוש בדגמים.