לעתים נראה שהלחץ והעומס במקום העבודה אינם משאירים פנאי או מרחב לפסיכולוגיה חיובית. אבל אם תצליחו להכניס מעט חיוביות למקום העבודה, יהיה לה אפקט שיעזור לכם להמשיך הלאה.
המרכז לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת פנסילבניה מגדיר את הפסיכולוגיה החיובית כ"תחום המחקר של הכוחות והמעלות המאפשרים לבני אדם ולקהילות לשגשג. התחום מושתת על האמונה שאנשים רוצים לנהל חיים מלאי משמעות ומספקים, לטפח את הטוב שבתוכם, ולהעצים את חוויות האהבה, העבודה והמשחק שלהם."
במציאות היום-יומית כל זה נשמע כמו משהו תלוש. כשיש לכם יותר מדי דוא"ל בתיבה, מצגת לאחר הצהריים ובוס רטנוני וביקורתי, מציאת זמן "להעצים את החוויה" נשמעת כמו חלק מתסריט ולא כמו החיים האמיתיים. אולם, מחקר חדש מציע שלתוצאות של פסיכולוגיה חיובית יש מתאם חיובי לתוצאות ארגוניות טובות יותר. המשמעות היא שתחושה של הנעה, לחץ מופחת ובעיקר סיפוק מהעבודה מובילים לתפוקה רבה יותר וגם לפוטנציאל לשורה תחתונה מוצלחת יותר. בת' טיילור מ-PayScale מסבירה כיצד ניתן להוסיף חיוביות למקום העבודה, ולא משנה לאיזה דרג אתם שייכים.
הכרה
עובדים נוטים להעריך הכרה בהישגים. אם אתם חברים בצוות, זכרו להודות לחברי הצוות שלכם על תרומותיהם. אם קולגה שלכם עושה משהו היטב, אמרו לו זאת. ההכרה המנומסת והנאותה שלכם בתרומותיהם של אנשים אחרים עשויה להיות מדבקת, וגם הזולת עשויים להתחיל לבטא הערכה, ממש כמוכם. כאשר עובדים חשים מוערכים, הם חשים גם הנעה רבה יותר לעבוד טוב יותר. אתם עשויים לסייע ביצירת האווירה החיובית הזאת פשוט באמצעות הבעת הערכה או תודה בזמן המתאים. אווירה חיובית גם תעזור לכם לחוש מסופקים יותר.
חניכה
כתבה ב-Forbes דנה בדרכים שבהן חניכה (mentorship) בארגון מגבירה את החיוביות. אנשים שיש להם מנטורים מרגישים פחות כמו עוד בורג במכונה וכאילו ליותר אנשים מהחברה אכפת מהם ומביצועיהם במשרתם. הם מרגישים יותר כמו חברי צוות שזוכים להערכה. אם אתם מחפשים מנטור, תוכלו למצוא אותו או אותה גם בלי תוכנית חניכה מסודרת בארגון שלכם. אם יש מישהו בארגון שלכם שמהווה עבורכם דוגמה ונראה כאילו הוא או היא מחבבים אתכם, משוע לו לבקש מהם עצה או משוב? סביר מאוד שהתחשבות במומחיותם תחמיא להם.