עסקים רבים חדשים נפתחים מדי יום ביומו ברחבי המדינה. לחלק מבעלי העסק קיים חיסכון בו השתמשו ובעזרתו פתחו את העסק ללא עיכובים, אך לחלק מבעלי העסקים אין זה המצב.
בעלי עסקים שאין באפשרותם לממן את פתיחת העסק שלהם, יפנו לגורמים הנדרשים על מנת לקבל מימון לעסקים.
איך זה עובד ובמה זה כרוך? גלו בהמשך
דבר ראשון− איך משיגים את הכסף?
קיימים מקורות שונים מהם ניתן להשיג מימון לעסק החדש שלכם. מומלץ מאוד להשתמש ולשלב כמה מהאפשרויות ולא להסתמך על מקור אחד שעלול לקרוס.
תוכלו להשיג מימון דרך: הלוואות מהבנק או מאנשים פרטיים, לקבל מענקים מהמדינה היסייעו לכם בפתיחת העסק, להשקיע בכדי לקבל מניות או להשתמש בכרטיס האשראי כמסגרת ביטחון.
כללים חשובים
כל אדם המעוניין לפתוח עסק, בין אם השיג את סכום הכסף הנדרש דרך הלוואות כמו הלוואה בערבות המדינה ובין אם השיג אותו בדרכים אחרות, עליו להציג בפני מקור ההון שלו תכנית פיתוח עסקית שתהיה יציבה ותביא לאישור העברת הכספים.
יש להתייחס לעניין בכובד ראש שכן, תכנית הפיתוח העסקית שלכם מהווה את ההוכחה לסוג העסק אותו בכוונתכם לפתוח ואת הסיכונים הנלווים עם פתיחת עסק זה. מכיוון שאתם דורשים כסף ממקור מסויים, עליכם לשכנע את המקור שאתם רציניים ושכדאי לו להשקיע בכם את הסכום הנדרש.
לעסקים שמתוארים כעסקים בסיכון גבוה יהיה בהכרח קשה יותר להשיג מימון ממקור כלשהו לעומת עסקים אחרים שיקבלו זאת יותר בקלות.
הכל נלקח בחשבון ובהתאם לזאת כך גם ההלואה שתקבלו.
קורות חיים ונסיון
נסיון החיים שלכם, המתואר בקורות החיים, ישפיע ישירות על ההחלטה של מקור ההון אם לממן אתכם או לא.
אם תציגו בפני מקור ההון נסיון חיים עשיר, כריזמתיות ונחישות שצברתם במהלך השנים, הסיכויים שתקבלו מימון עבור העסק שלכם, יהיה גבוה בהרבה מזוטר צעיר שפותח עסק בפעם הראשונה בחייו ואין לו נסיון כלל בתחום בו הוא רוצה להתחיל.
אין זה אומר שאדם ללא נסיון לא יקבל מימון עבור העסק שלו, אך יהיה עליו להיות משכנע ביותר.